Zijn riemen of harnassen beter voor honden?

Hoewel een platte halsband het beste is voor dagelijks gebruik en voor het weergeven van ID-tags, zijn onze experts het erover eens dat een harnas de veiligste optie is voor wandelingen en andere buitenactiviteiten of situaties waarbij uw puppy aan de lijn kan trekken. Voor honden die hard trekken tijdens wandelingen, kan een halsband echter het risico op nekletsel vergroten.

Zijn riemen of harnassen beter voor honden?

Hoewel een platte halsband het beste is voor dagelijks gebruik en voor het weergeven van ID-tags, zijn onze experts het erover eens dat een harnas de veiligste optie is voor wandelingen en andere buitenactiviteiten of situaties waarbij uw puppy aan de lijn kan trekken. Voor honden die hard trekken tijdens wandelingen, kan een halsband echter het risico op nekletsel vergroten. Een harnas is in die gevallen misschien de betere optie. Net als bij een hondenhalsband is een harnas een soort draagbare uitrusting die eigenaren op hun honden plaatsen.

In plaats van als een halsband in een cirkel om de nek van de hond te wikkelen, wordt een harnas om de romp van de hond gemonteerd met riemen achter de voorpoten om eventuele spanning over de borst te verdelen. Om veiligheidsredenen is het belangrijk dat uw huisdier altijd ID-tags draagt, zelfs thuis. Maar kragen zijn meestal een comfortabelere optie dan harnassen als uw pup gewoon in huis rondhangt. Halsbanden komen ook minder snel vast te zitten op kennels en andere voorwerpen, waardoor ze een veiligere keuze zijn wanneer een hond met rust moet worden gelaten.

Als u een sterke of zeer grote hond heeft, geeft een harnas u veel betere controle en is het ook makkelijker voor uw armen en rug. Zeer kleine honden kunnen gevoelig zijn voor letsel door trekken of trekken aan de lijn. Een harnas verdeelt de druk over een groter deel van zijn lichaam, waardoor de druk op zijn nek en rug wordt verminderd. Zoek naar een lichtgewicht mesh of ademend harnas als je hond klein is, je een puppy hebt of als ze eerder een nekletsel hebben opgelopen, stelde Marks voor.

Een harnas met voorclip voor honden is net zo ontworpen als een lichaamsharnas, maar het kan iets anders passen, omdat het een riemclip op de borstplaat van het hondentuig heeft, evenals een riembevestiging aan de achterkant. Als hij een nieuwe vriend ontmoet, wil je misschien het harnas aan houden voor betere controle totdat je weet hoe ze met elkaar overweg kunnen. Dit harnas wordt geleverd met een riem die aan de voor- en achterkant wordt vastgeklikt, zodat u ze naar behoefte kunt sturen. Ze trekken tegen de spanning in, stikken zich soms in hun kraag, en je zou kunnen denken dat het krijgen van een harnas dat probleem oplost.

Ik heb mijn best gedaan, maar ik ben geen professional, dus trekt hij soms nog steeds aan zijn riem - MAAR - ik heb hem getraind om mijn hulphond te zijn, en hij is er geweldig in. Een goed harnas vermindert het trekken, vergroot uw controle over uw pup en vermindert de belasting van zijn nek en gewrichten. Harnassen zijn moeilijk voor honden om uit te glippen, en ze vergroten de controle van de rollator over waar de hond beweegt. Het grootste voordeel van een hondentuig is de verschuiving in druk van de nek naar een groter deel van het lichaam.

Als uw hond weerbescherming draagt of door een ziekte kleding moet dragen, kan een harnas een beetje meer een nadeel zijn dan een halsband. Je hebt misschien gelijk, maar er zijn belangrijke voor- en nadelen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen tussen het gebruik van een halsband of een harnas. Bij het gebruik van een halsband of harnas is het belangrijk dat uw hond altijd identificatielabels draagt. Traditionele wijsheid over hondenbehandeling heeft eigenaren opgedragen de riem van hun pup aan een halsband te bevestigen voor wandelingen en uitstapjes.

Marks moedigt klanten die overstappen op een harnas aan om er een te kiezen die aan de voorkant over de borst wordt vergrendeld. Elke hond die buitensporig trekt, zou echter baat hebben bij het dragen van een harnas om de druk van zijn nek weg te nemen en te voorkomen dat ze stikken terwijl u werkt aan loopvaardigheden met losse riem.

Leave a Comment

All fileds with * are required