Waarom zijn hondentuigen beter dan halsbanden?

Hoewel honden gemakkelijk uit hun halsbanden kunnen glippen en mogelijk het verkeer of de tuin van iemand anders kunnen tegenkomen, bieden harnassen veel meer veiligheid en veiligheid, zegt Fox. Om veiligheidsredenen is het belangrijk dat uw huisdier altijd ID-tags draagt, zelfs thuis.

Waarom zijn hondentuigen beter dan halsbanden?

Hoewel honden gemakkelijk uit hun halsbanden kunnen glippen en mogelijk het verkeer of de tuin van iemand anders kunnen tegenkomen, bieden harnassen veel meer veiligheid en veiligheid, zegt Fox. Om veiligheidsredenen is het belangrijk dat uw huisdier altijd ID-tags draagt, zelfs thuis. Maar kragen zijn meestal een comfortabelere optie dan harnassen als uw pup gewoon in huis rondhangt. Halsbanden komen ook minder snel vast te zitten op kennels en andere voorwerpen, waardoor ze een veiligere keuze zijn wanneer een hond met rust moet worden gelaten.

Een ander voordeel dat harnassen hebben ten opzichte van kragen is dat ze het risico op nekletsel verminderen, vooral voor delicate speelgoedrassen. Ze veroorzaken ook minder beperkingen voor rassen zoals mopshonden en Franse Bulldogs die vatbaar zijn voor ademhalingsproblemen of instorting van de tracheale luchtpijp. Een harnas kan op een aantal manieren ook de problemen met de looptijd verminderen. Het geeft over het algemeen een betere controle over grote of sterke honden.

Het versterkt ook het trekgedrag niet, omdat de voorwaartse actie wordt gestopt door uw voortdurende druk op het harnas. Als u een sterke of zeer grote hond heeft, geeft een harnas u veel betere controle en is het ook makkelijker voor uw armen en rug. Zeer kleine honden kunnen gevoelig zijn voor letsel door trekken of trekken aan de lijn. Een harnas verdeelt de druk over een groter deel van zijn lichaam, waardoor de druk op zijn nek en rug wordt verminderd.

Bij het gebruik van een halsband of harnas is het belangrijk dat uw hond altijd identificatielabels draagt. Harnassen zijn gewoon de veiligste, veiligste en meest comfortabele manier om uw hond aan zijn riem te hangen. Het is ook een goed idee om GPS-trackers en halsbanden voor honden te overwegen, voor het geval uw hond AWOL wordt. Het harnas is de juiste plaats om uw riem te bevestigen - het houdt uw hond stevig met u verbonden en elimineert belasting van zijn nek.

De moderne pup heeft tegenwoordig veel mode-keuzes - kragen zijn er in elke denkbare kleur en materiaal, en de opkomst van het harnas heeft het voor uw hond zo gemakkelijk gemaakt om zich uit te drukken via zijn „garderobe”. Dus, halsband of harnas - welke is nu de betere optie voor uw hond? Er is geen algemeen antwoord op deze vraag, omdat het altijd afhangt van het ras en de gezondheid van uw hond en het gebruik van het item. Het Unho hondenlichaamsharnas heeft een dikke, gewatteerde borstband in plaats van een borstplaat, zodat er tijdens het lopen geen schuren tussen de voorpoten van uw hond is. Een goed harnas vermindert het trekken, vergroot uw controle over uw pup en vermindert de belasting van zijn nek en gewrichten.

Zodra uw hond goed is getraind en de hielen aan een losse riem zitten, kunt u intrekbare riemen gebruiken als u dat wilt. Hondenhalsbanden zijn al tientallen jaren een steunpilaar van hondentrainingsapparatuur, maar de laatste jaren zijn harnassen steeds populairder geworden. Harnassen ontmoedigen trekken en stellen u in staat om te voorkomen dat uw hond op vreemden springt zonder u zorgen te hoeven maken over verstikking. Als honden constant tegen hun halsband trekken, kunnen ze zichzelf verwonden of de luchtstroom die ze krijgen verminderen.

Als uw hond ooit de veilige grenzen van uw huis verlaat - of misschien een ontsnappingskunstenaar is - heeft hij een halsband nodig waar hij ook ronddwaalt en wanneer hij op avontuur gaat. Of je nu net een nieuwe hond hebt en niet zeker weet welke je moet gebruiken of dat je dingen wilt veranderen, het is belangrijk om de voor- en nadelen van zowel hondentuigen als halsbanden te kennen voordat je een beslissing neemt.

Leave a Comment

All fileds with * are required