Lopen honden beter met een harnas?

Harnassen of hondentuigjes zijn meestal de beste keuze voor wandelende honden omdat ze geen druk uitoefenen op de nek. Harnassen geven de persoon aan het andere uiteinde van de riem een betere controle over een actieve hond.

Lopen honden beter met een harnas?

Harnassen of hondentuigjes zijn meestal de beste keuze voor wandelende honden omdat ze geen druk uitoefenen op de nek. Harnassen geven de persoon aan het andere uiteinde van de riem een betere controle over een actieve hond. In plaats van te proberen te sturen door aan de nek van de hond te trekken, richten harnassen het hele lichaam van de hond. Mensen met grote, onstuimige honden hebben vooral baat bij meer controle wanneer ze door drukke gebieden lopen wanneer de hond extra opgewonden is.

Een harnas kan op een aantal manieren ook de problemen met de looptijd verminderen. Het geeft over het algemeen een betere controle over grote of sterke honden. Het versterkt ook het trekgedrag niet, omdat de voorwaartse actie wordt gestopt door uw voortdurende druk op het harnas. Honden die continu aan de lijn trekken, kunnen stikken als ze met dit soort riem lopen, dus het is alleen te gebruiken om uw hond te trainen om niet te trekken.

In tegenstelling tot het argument dat sommige mensen tegen harnassen voeren, kunnen zowel riemen als harnassen een goede communicatie bieden tussen u en uw hond. Kleine honden, katten en puppy's waarvan de fragiele nek en stekels gemakkelijk gewond kunnen raken door een plotselinge scherpe trek aan de lijn, zijn uitstekende kandidaten voor lichaamsharnassen. Een halsband geeft je meer controle over honden die reactief kunnen zijn tijdens een wandeling en gemakkelijker de aandacht trekken van afleidbare honden. Volgens Jennifer Coates, DVM, hebben hondenrassen met korte neuzen (denk aan mopshonden, Franse buldoggen en Boston-terriërs) delicate luchtwegen en zijn ze vatbaar voor ademhalingsproblemen.

Hondenhalsbanden zijn al tientallen jaren een steunpilaar van hondentrainingsapparatuur, maar de laatste jaren zijn harnassen steeds populairder geworden. Elke hond moet een halsband dragen voor identificatiedoeleinden, maar als u probeert te beslissen over een harnas versus halsband om te wandelen en te trainen, houd dan rekening met het ras en de persoonlijkheid van uw hond, evenals uw ervaring en veelvoorkomende scenario's die u kunt tegenkomen. Het is de eenvoudigste manier om vast te stellen dat een hond een eigenaar heeft, en de meeste halsbanden maken het gemakkelijk om identificatielabels te bevestigen. De hond kan tekenen van subtiel ongemak gaan vertonen die eigenlijk vroege symptomen zijn van een ernstig probleem.

Zodra uw hond goed is getraind en de hielen aan een losse riem zitten, kunt u intrekbare riemen gebruiken als u dat wilt. Te vaak, wanneer mensen honden op gespkragen laten lopen, hebben ze de neiging om vast te houden en de hond in de halsband te laten leunen. Het Ruffwear Front Range Harness heeft een gewatteerde borstplaat, met dubbele bevestigingsringen aan de riem, zodat u de riem aan de achterkant van het harnas kunt bevestigen zodra uw hond heeft geleerd niet te trekken. Honden hebben minder kans op verwondingen aan hun nek of gewrichten, hebben problemen met hun luchtpijp, stikken of hebben verhoogde druk op hun ogen wanneer ze een goed passend harnas dragen.

Harnassen die aan de rug worden bevestigd, zorgen ervoor dat uw hond met zijn voeten naar binnen kan leunen en erin kan graven, waardoor hij meer kracht kan krijgen. Het resultaat is een beperkte luchtweg en deze honden moeten harnassen dragen tijdens wandelingen om de druk van hun gevoelige nek te houden.

Bron: uitgelatenhond.nl

Leave a Comment

All fileds with * are required