Waarom harnas voor honden?

Handig voor puppy's die niet hebben geleerd om aan de lijn te lopen. Help letsel (zoals keelbeschadiging) te voorkomen bij kleine honden die eerder geneigd zijn om aan de lijn te trekken of te trekken.

Waarom harnas voor honden?

Handig voor puppy's die niet hebben geleerd om aan de lijn te lopen. Help letsel (zoals keelbeschadiging) te voorkomen bij kleine honden die eerder geneigd zijn om aan de lijn te trekken of te trekken. Help voorkomen dat de riem van uw hond vast komt te zitten onder zijn benen. Harnassen ontmoedigen trekken en stellen u in staat om te voorkomen dat uw hond op vreemden springt zonder u zorgen te hoeven maken over verstikking.

Honden op harnassen lopen ook minder snel per ongeluk in de riem verstrikt. Een harnas kan op een aantal manieren ook de problemen met de looptijd verminderen. Het geeft over het algemeen een betere controle over grote of sterke honden. Het versterkt ook het trekgedrag niet, omdat de voorwaartse actie wordt gestopt door uw voortdurende druk op het harnas.

Een lichaamsharnas met een borstplaat is ook onze eerste keuze voor gebruik als autogordel, omdat het de kracht van een botsing gelijkmatig kan verdelen. Bovendien kunnen lichaamsharnassen helpen het speelveld gelijk te maken voor eigenaren van grote, onhandige honden. In onzekere situaties kunnen lichaamsharnassen uw contactpunt met de hond naar de middenmassa verplaatsen, waardoor u ze gemakkelijker kunt richten. Harnassen bieden ondersteuning aan de nek, borst, rug en benen.

Omdat harnassen meer van het lichaam van de hond ondersteunen, geeft het harnas de handler meer bewegingscontrole. In plaats van uw hond alleen uit de nek te houden, kunnen eigenaren hun hond het grootste deel van hun lichaam vasthouden. Dit is vooral handig voor grote, gespierde honden die de kracht hebben om intens te trekken aan degene die zich aan het andere uiteinde van de riem bevindt. Ja, u moet zowel een halsband als een harnas voor uw hond kopen.

Ze zijn populair als eerste optie bij puppy's, maar zijn ook gebruikt door eigenaren van honden die graag wandelen of die groot en moeilijker te beheersen zijn. Controleer regelmatig de pasvorm van het harnas van uw hond en zorg ervoor dat het comfortabel is voor uw hond, vooral als u van plan bent hem het te laten dragen voor langere wandelingen of trektochten. Harnassen aan de voorkant zijn effectief voor grotere honden omdat ze vanaf de voorkant leiden, terwijl een harnas aan de achterkant de rollator niet zoveel controle geeft en kan leiden tot slechter trekgedrag omdat de hond niet de begeleiding voelt die nodig is voor de training. Beide apparaten hebben voor- en nadelen, en het is belangrijk om de mogelijke voor- en nadelen van een hondentuig versus halsband te begrijpen.

Hoofdhalsters kunnen nuttig zijn om een hond onder controle te houden die hard trekt en wordt behandeld door een fysiek kwetsbaar of klein persoon, maar veel honden vinden ze zeer aversief. Bij het gebruik van een halsband of harnas is het belangrijk dat uw hond altijd identificatielabels draagt. Harnassen zijn moeilijk voor honden om uit te glippen, en ze vergroten de controle van de rollator over waar de hond beweegt. Een harnas met voorclip voor honden is net zo ontworpen als een lichaamsharnas, maar het kan iets anders passen, omdat het een riemclip op de borstplaat van het hondentuig heeft, evenals een riembevestiging aan de achterkant.

Misschien zie je tegenwoordig veel meer honden op straat die harnassen dragen in plaats van hun riemen aan kragen te laten bevestigen. In plaats van als een halsband in een cirkel om de nek van de hond te wikkelen, wordt een harnas om de romp van de hond gemonteerd met riemen achter de voorpoten om eventuele spanning over de borst te verdelen. Een goed passend harnas, vooral een driepuntsstijl die op meerdere punten om het lichaam past, kan nuttig zijn voor nerveuze honden die zich kunnen terugtrekken uit een halsband of een eenvoudigere harnasstijl. Of je nu net een nieuwe hond hebt en niet zeker weet welke je moet gebruiken of dat je dingen wilt veranderen, het is belangrijk om de voor- en nadelen van zowel hondentuigen als halsbanden te kennen voordat je een beslissing neemt.

In de meeste gevallen is een hondentuig de veiligste keuze om uw huisdier aan de lijn te laten lopen, gedrag in het openbaar te beheersen en in de auto te rijden. No-pull harnassen zijn ontworpen om de hond te ontmoedigen om door een riem over de borst van de hond te trekken. Kleine honden, honden die last hebben gehad van instorting van trachael of rassen die vatbaar zijn voor dit probleem, moeten een harnas gebruiken.

Leave a Comment

All fileds with * are required