Waarom zijn harnassen goed voor honden?

Hoewel honden gemakkelijk uit hun halsbanden kunnen glippen en mogelijk het verkeer of de tuin van iemand anders kunnen tegenkomen, bieden harnassen veel meer veiligheid en veiligheid, zegt Fox. Harnassen ontmoedigen trekken en stellen u in staat om te voorkomen dat uw hond op vreemden springt zonder u zorgen te hoeven maken over verstikking.

Waarom zijn harnassen goed voor honden?

Hoewel honden gemakkelijk uit hun halsbanden kunnen glippen en mogelijk het verkeer of de tuin van iemand anders kunnen tegenkomen, bieden harnassen veel meer veiligheid en veiligheid, zegt Fox. Harnassen ontmoedigen trekken en stellen u in staat om te voorkomen dat uw hond op vreemden springt zonder u zorgen te hoeven maken over verstikking. Honden op harnassen lopen ook minder snel per ongeluk in de riem verstrikt. Een harnas kan op een aantal manieren ook de problemen in de looptijd verminderen.

Het geeft over het algemeen een betere controle over grote of sterke honden. Het versterkt ook het trekgedrag niet, omdat de voorwaartse actie wordt gestopt door uw voortdurende druk op het harnas. Ja, u moet zowel een halsband als een harnas voor uw hond kopen. Een lichaamsharnas met een borstplaat is ook onze eerste keuze voor gebruik als autogordel, omdat het de kracht van de botsing van een botsing gelijkmatig kan verdelen.

Bovendien kunnen lichaamsharnassen helpen het speelveld gelijk te maken voor eigenaren van grote, onhandige honden. In onzekere situaties kunnen lichaamsharnassen uw contactpunt met de hond naar de middenmassa verplaatsen, waardoor u ze gemakkelijker kunt richten. Harnassen bieden ondersteuning aan de nek, borst, rug en benen. Omdat harnassen meer van het lichaam van de hond ondersteunen, geeft het harnas de handler meer bewegingscontrole.

In plaats van uw hond alleen uit de nek te houden, kunnen eigenaren hun hond het grootste deel van hun lichaam vasthouden. Dit is vooral handig voor grote, gespierde honden die de kracht hebben om intens te trekken aan degene die zich aan het andere uiteinde van de lijn bevindt. Harnassen kunnen ook geweldige bondgenoten zijn als je een hond hebt die wat hulp nodig heeft tijdens wandelingen of opstaan na een pauze. Met een harnas kunt u eenvoudig omhoog trekken en hulp bieden bij het tillen wanneer dat nodig is en zonder ongemak of pijn te veroorzaken.

Tot slot is een groot voordeel van het hondentuig dat het onwaarschijnlijk is dat het per ongeluk loskomt. Halsbanden kunnen loskomen als een hond te hard trekt, maar een harnas omarmt het hele lichaam, dus trekken heeft geen invloed op de grip op uw hond. Als je een bijzonder sterke hond hebt, wil je er zeker van zijn dat het harnas zowel een riem aan de voor- als achterkant heeft, en misschien wilt u overwegen om een dubbele riem zoals deze aan te schaffen. Harnassen zijn er in verschillende maten en pasvormen, dus zorg ervoor dat u uw huisdier meeneemt bij het winkelen voor wandeluitrusting voor uw hond.

Als u een hond heeft met een zeer korte vacht zoals een Pitbull of Doberman, kan het hebben van een harnas met blote nylon riemen tot schuren leiden. Wij hier bij Atlas zijn van mening dat het uitrusten van uw pup met zowel een halsband ALS een harnas essentieel is voor zijn gezondheid en veiligheid. Houd er rekening mee dat de meeste harnassen met dubbele functie (zoals het Ruffwear Front Range Harness) zijn ontworpen om een vrijere schouderbeweging mogelijk te maken. Elke hond moet een halsband dragen voor identificatiedoeleinden, maar als u probeert te beslissen over een harnas versus halsband om te wandelen en te trainen, houd dan rekening met het ras en de persoonlijkheid van uw hond, evenals uw ervaring en veelvoorkomende scenario's die u kunt tegenkomen.

Toen hoofdhalsters (ook bekend als hoofdhalsbanden, hoofdhaltis, hoofdharnassen) voor het eerst uitkwamen, waren ze allemaal razernij in de positieve kringen; ze waren de eerste echte managementoplossing die positieve trainers moesten sterke honden trekken toen ze wilden vermijden om tanden of choke-kragen te gebruiken. Als uw hond echter een zeer lange vacht heeft, kan een harnas eerder klitten of matten veroorzaken, vooral als het langdurig wordt gedragen of voor intensieve activiteiten. Het hondentuig heeft ook een stevig handvat aan de achterkant, zodat u uw hondengenoot kunt manoeuvreren wanneer dat nodig is. Trekken en opspringen is niet ideaal met een halsband of harnas, en simpelweg schakelen tussen de twee weerhoudt uw hond er niet van om die dingen te doen.

De moderne pup heeft tegenwoordig veel mode-keuzes - kragen zijn er in elke denkbare kleur en materiaal, en de opkomst van het harnas heeft het voor uw hond zo gemakkelijk gemaakt om zich uit te drukken via zijn „garderobe”. Elke hondenbezitter moet naast een halsband een harnas voor zijn hond krijgen, ook als de hond al heel goed aangelijnd kan lopen. Alle onderstaande harnassen zitten weg van de gewrichten van de hond en zullen de juiste pasvorm hun beweging niet belemmeren. Ze trekken tegen de spanning in, stikken zich soms in hun kraag, en je zou kunnen denken dat het krijgen van een harnas dat probleem oplost.

.

References

Leave a Comment

All fileds with * are required