Is het gemakkelijker om een hond te besturen met een harnas of halsband?

Halsbanden kunnen u betere controle geven en hebben minder fysieke kracht van u nodig tijdens het wandelen met uw hond dan harnassen, afhankelijk van de grootte van uw hond. Harnassen ontmoedigen trekken en stellen u in staat om te voorkomen dat uw hond op vreemden springt zonder u zorgen te hoeven maken over verstikking.

Is het gemakkelijker om een hond te besturen met een harnas of halsband?

Halsbanden kunnen u betere controle geven en hebben minder fysieke kracht van u nodig tijdens het wandelen met uw hond dan harnassen, afhankelijk van de grootte van uw hond. Harnassen ontmoedigen trekken en stellen u in staat om te voorkomen dat uw hond op vreemden springt zonder u zorgen te hoeven maken over verstikking. Honden op harnassen lopen ook minder snel per ongeluk in de riem verstrikt. Lichaamsharnassen kunnen ongemakkelijk zijn voor honden met bepaalde huidaandoeningen die hun vacht gevoeliger maken, 2 Bovendien, als je een hond hebt die je graag over straat sleept tijdens wandelingen, een lichaamsharnas kan het probleem erger maken.

Ja, het geeft je meer controle, maar het maakt het ook gemakkelijker voor hen om je mee te trekken. Dit is waar een harnas met clip aan de voorkant binnenkomt om te spelen. Een harnas kan op een aantal manieren ook de problemen met de looptijd verminderen. Het geeft over het algemeen een betere controle over grote of sterke honden.

Het versterkt ook het trekgedrag niet, omdat de voorwaartse actie wordt gestopt door uw voortdurende druk op het harnas. Als u een sterke of zeer grote hond heeft, geeft een harnas u veel betere controle en is het ook makkelijker voor uw armen en rug. Zeer kleine honden kunnen gevoelig zijn voor letsel door trekken of trekken aan de lijn. Een harnas verdeelt de druk over een groter deel van zijn lichaam, waardoor de druk op zijn nek en rug wordt verminderd.

Halsband versus harnas voor een puppy, wat is het beste voor training? De meeste dierenartsen raden aan om een harnas te gebruiken in plaats van een halsband voor trainingsdoeleinden met een puppy. Harnassen maken het gemakkelijker om uw puppy onder controle te houden en verminderen het risico op letsel voor zowel u als uw pup. Harnassen zijn ook ideaal voor volwassen honden die nog niet hebben leren lopen met een riem. Het is het beste om een harnas met een ring voor een tag te kopen of zowel een halsband met een tag als een harnas te gebruiken tijdens het lopen.

De 1-jarige anti-kauwgarantie is een ander pluspunt van het PetSafe Easy Walk Harness - het bedrijf zal het hondentuig tegen een minimale vergoeding vervangen als uw hond het binnen het eerste jaar opkauwt. U wilt niet dat uw hond met andere honden speelt terwijl hij volledig vastgebonden is, omdat dit hen schade kan berokkenen. Een goed harnas vermindert het trekken, vergroot uw controle over uw pup en vermindert de belasting van zijn nek en gewrichten. Kleine honden, katten en puppy's waarvan de fragiele nek en stekels gemakkelijk gewond kunnen raken door een plotselinge scherpe trek aan de lijn, zijn uitstekende kandidaten voor lichaamsharnassen.

Mocht uw hond ooit verdwaald raken of uit de achtertuin ontsnappen, dan kan een halsband dienen als een onmiddellijke visuele aanwijzing voor anderen dat uw hond een huis heeft. Harnassen aan de voorkant zijn effectief voor grotere honden omdat ze vanaf de voorkant leiden, terwijl een harnas aan de achterkant de rollator niet zoveel controle geeft en kan leiden tot slechter trekgedrag omdat de hond niet de begeleiding voelt die nodig is voor de training. De moderne pup heeft tegenwoordig veel mode-keuzes - kragen zijn er in elke denkbare kleur en materiaal, en de opkomst van het harnas heeft het voor uw hond zo gemakkelijk gemaakt om zich uit te drukken via zijn „garderobe”. Er zijn veel situaties waarin een harnas de voorkeur verdient boven een halsband, en het maakt niet uit of je een forse herder, een krachtige pitbull of een speelgoedras bezit.

En zelfs als u ervoor kiest om de halsband van uw hond niet altijd aan te laten, is het nog steeds veel gemakkelijker om een halsband aan en uit te klikken dan een harnas. Houd er rekening mee dat de meeste harnassen met dubbele functie (zoals het Ruffwear Front Range Harness) zijn ontworpen om vrijere schouderbewegingen mogelijk te maken. Je hebt misschien gelijk, maar er zijn belangrijke voor- en nadelen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen tussen het gebruik van een halsband of een harnas. Het harnas is de juiste plaats om uw riem te bevestigen - het houdt uw hond stevig met u verbonden en elimineert belasting van zijn nek.

Sommige honden houden er echt niet van om harnassen te dragen, dus het kan even duren voordat ze eraan wennen om ermee te wandelen. Als uw hond ooit de veilige grenzen van uw huis verlaat - of misschien een ontsnappingskunstenaar is - heeft hij een halsband nodig waar hij ook ronddwaalt en wanneer hij op avontuur gaat.

Leave a Comment

All fileds with * are required