Wanneer moet je een hondentuig gebruiken?

Halsbanden kunnen u betere controle geven en hebben minder fysieke kracht van u nodig tijdens het wandelen met uw hond dan harnassen, afhankelijk van de grootte van uw hond. Net als bij een hondenhalsband is een harnas een soort draagbare uitrusting die eigenaren op hun honden plaatsen.

Wanneer moet je een hondentuig gebruiken?

Halsbanden kunnen u betere controle geven en hebben minder fysieke kracht van u nodig tijdens het wandelen met uw hond dan harnassen, afhankelijk van de grootte van uw hond. Net als bij een hondenhalsband is een harnas een soort draagbare uitrusting die eigenaren op hun honden plaatsen. In plaats van als een halsband in een cirkel om de nek van de hond te wikkelen, wordt een harnas om de romp van de hond aangebracht met riemen achter de voorpoten om eventuele spanning over de borst te verdelen. Harnassen ontmoedigen trekken en stellen u in staat om te voorkomen dat uw hond op vreemden springt zonder u zorgen te hoeven maken over verstikking.

Honden op harnassen lopen ook minder snel per ongeluk in de riem verstrikt. Om veiligheidsredenen is het belangrijk dat uw huisdier altijd ID-tags draagt, zelfs thuis. Maar kragen zijn meestal een comfortabelere optie dan harnassen als uw pup gewoon in huis rondhangt. Halsbanden komen ook minder snel vast te zitten op kennels en andere voorwerpen, waardoor ze een veiligere keuze zijn wanneer een hond met rust moet worden gelaten.

Honden die aan de lijn trekken of trekken, kunnen soms de spieren in uw armen en rug beschadigen. Als u een sterke of zeer grote hond heeft, geeft een harnas u veel betere controle en is het ook makkelijker voor uw armen en rug. Zeer kleine honden kunnen gevoelig zijn voor letsel door trekken of trekken aan de lijn. Een harnas verdeelt de druk over een groter deel van zijn lichaam, waardoor de druk op zijn nek en rug wordt verminderd.

Harnassen bieden ondersteuning aan de nek, borst, rug en benen. Omdat harnassen meer van het lichaam van de hond ondersteunen, geeft het harnas de handler meer bewegingscontrole. In plaats van uw hond alleen uit de nek te houden, kunnen eigenaren hun hond het grootste deel van hun lichaam vasthouden. Dit is vooral handig voor grote, gespierde honden die de kracht hebben om intens te trekken aan degene die zich aan het andere uiteinde van de lijn bevindt.

Dit kan een gevaar zijn voor puppy's die leren aangelijnd te lopen en oudere honden die de neiging hebben om te trekken. Terwijl sommige honden vanaf het begin prima aan de lijn lopen, lijken anderen veel beter te zijn op een harnas. Sommige honden zijn erg kwetsbaar, dus een harnas dat een gelijkmatige verdeling van de druk mogelijk maakt, kan blessures helpen voorkomen. Door echter op de hoogte te zijn van de voor- en nadelen van hondenhalsbanden versus harnassen, kunt u de juiste keuze maken voor uw huisdier.

Ze kunnen ook comfortabeler zijn voor sommige honden, vooral als u van plan bent om het altijd aan te laten. Zowel hondenhalsbanden als harnassen moeten altijd worden uitgetrokken tijdens elk spel - of het nu met andere honden is, of ruwhuisvesting in de achtertuin. Het kan van veel verschillende factoren afhangen, van hoe goed getraind uw hond is tot zijn of haar ras, welke methode het beste voor u werkt. Deze halsbanden zijn verkrijgbaar in leer, geweven nylon of stoffen, en ze zijn vaak te vinden in schattige kleuren en patronen, soms versierd met bling, vlinderdassen, bandana's en andere manieren om de persoonlijkheid van uw hond te laten zien.

Als je al heel lang in de buurt van honden bent, heb je waarschijnlijk een hondje gelopen dat op een gegeven moment behoorlijk hard aan de lijn trekt. Of het nu tijd is om voor het eerst een halsband of harnas voor uw puppy of hond te kopen of een halsband of harnas te vervangen die versleten is, het is belangrijk om te begrijpen dat er verschillende halsbanden en harnassen zijn die voor verschillende honden in verschillende omstandigheden werken. Of je nu net een nieuwe hond hebt en niet zeker weet welke je moet gebruiken of dat je dingen wilt veranderen, het is belangrijk om de voor- en nadelen van zowel hondentuigen als halsbanden te kennen voordat je een beslissing neemt. Choke-kragen glijden om de nek van een hond en trekken ongemakkelijk aan wanneer de hond ertegenaan trekt, terwijl tandkragen zijn bekleed met stompe tanden die druk uitoefenen op de nek.

Je weet nooit wanneer iets een hond bang kan maken of afleiden en ervoor kan zorgen dat hij schiet, en je weet nooit wanneer je hond per ongeluk het huis uit kan komen of niet aangelijnd is. Kleine honden, katten en puppy's waarvan de fragiele nek en stekels gemakkelijk gewond kunnen raken door een plotselinge scherpe trek aan de lijn, zijn uitstekende kandidaten voor lichaamsharnassen. Of u een harnas of een halsband voor uw hond gebruikt, hangt af van de gezondheid van uw hond en uiteindelijk de aanbeveling van uw dierenarts. .

Leave a Comment

All fileds with * are required