Waarom harnassen slecht zijn voor honden?

Kan moeilijker aan en uit te trekken zijn. Kan meer fysieke kracht vereisen dan uw hond uitlaten op een traditionele hondenhalsband, afhankelijk van de grootte van de hond.

Waarom harnassen slecht zijn voor honden?

Kan moeilijker aan en uit te trekken zijn. Kan meer fysieke kracht vereisen dan uw hond uitlaten op een traditionele hondenhalsband, afhankelijk van de grootte van de hond. Als een harnas te groot is, kan uw hond mogelijk naar buiten wiebelen en ontsnappen. te strakke hondentuigjes kunnen pijnlijk zijn voor honden.

Een „no-pull” harnas kan een effectieve manier zijn om te voorkomen dat uw hond te veel aan de lijn trekt, maar ze kunnen tot enkele problemen leiden. Deze harnassen beperken de juiste schouderbeweging, en beperken daarmee de hoeveelheid trekken, maar hebben ook een negatieve invloed op hun normale looppatroon. Deze harnassen zitten bovenop enkele zeer belangrijke spieren, de biceps, brachiocephalicus en de supraspinatus, die helpen om het schoudergewricht te verlengen. Deze compressie en het ontbreken van de juiste beweging van de schouder kan leiden tot schouderpijn, artritis, ontsteking en bursitis.

Ja, u moet zowel een halsband als een harnas voor uw hond kopen. Ik heb veel honden aversieve, op straf gebaseerde apparatuur zien dragen, zo hard tegen hun smoorkettingen of tandkragen spannen terwijl ze naar voren trekken dat ze nauwelijks kunnen ademen en klinken als „Darth Vader” vanwege de pijn van de apparatuur, terwijl hun luchtpijp wordt verpletterd. Honden trekken echter nog steeds als ze een harnas dragen, dus wat gebeurt er met hun lichaam als ze trekken? Onderzoeksstudies toonden aan dat wanneer honden op harnassen en niet op halsbanden werden gelopen, ze geen effect hadden op de intra-oculaire druk (IOP). Een harnas verhoogt of vermindert het trekken niet, omdat een harnas geen trekken veroorzaakt.

Een harnas is gewoon veiligheidsuitrusting, zoals een veiligheidsgordel, waarmee honden positief moeten worden getraind hoe ze moeten dragen, gebruiken en ermee moeten lopen. Alle apparatuur die u aan uw hond introduceert, van een harnas tot een nagelknipper, moet met positieve associaties worden gepresenteerd. Het trainen van uw hond met losse riem wandelen is de beste manier om uw hond te leren niet aan de lijn te trekken. De riemen achter de voorpoten moeten ver genoeg naar achteren zijn zodat ze geen irritatie veroorzaken of tegen het been bewegen wanneer een hond beweegt De gespen mogen de vacht niet irriteren of te zwaar zijn Het harnas moet ademend zijn en de hond niet te warm maken, vooral in de zomer en in warme klimaten niet verwarrend of verontrustend zijn om een harnas op te zetten Leiband trekken is een enorme hoofdpijn voor de voogd van een hond en hun hond.

Maar we moeten niet vergeten dat aangelijnd lopen niet natuurlijk is voor een hond en indruist tegen hun natuurlijke instincten om langzaam te snuiven, te verkennen en te lopen. Een riem is een navelstreng die u met uw hond verbindt, die slecht of correct kan worden gebruikt, afhankelijk van de uitrusting waaraan hij is bevestigd en hoe hij wordt getraind. Het plaatsen van aversieve uitrusting om de nek van uw hond of onjuiste uitrusting is een keuze, een keuzevak waar u zich voor kunt afmelden en nee kunt zeggen. In plaats van straf te gebruiken, train uw hond met positieve bekrachtiging krachtvrije training losse riem wandelen, waarbij u en uw hond worden beloond met de tijd die u besteedt aan het leren hoe u een team kunt zijn.

Turid Rugaas zegt dat het uw relatie met uw hond is hoe u de vrijwillige medewerking van uw hond krijgt, niet de apparatuur die u gebruikt. Die relatie riskeren door op straf gebaseerde, aversieve technieken te gebruiken die het welzijn van honden in gevaar brengen als je veiligere, vriendelijkere, humane alternatieven hebt, is het niet waard. Laten we de wereld beter maken voor onze honden, door hun natuurlijke instincten te gebruiken om wandelingen aangenamer te maken. In plaats van touwtrekken met de riem te spelen, train je voor losse leiband wandelen en neem je je hond mee voor een „sniffari”, waar ze hun acute zintuigen zullen gebruiken om een zachtere, langzamere en meer zintuiglijke wandeling te maken.

Een „Sniffari” is zeer gunstig omdat het de mentale en fysieke gezondheid van uw hond stimuleert en zijn welzijn en gedrag verbetert. Als je werkt met een krachtvrije trainer met positieve bekrachtiging, hoeven ze geen van de aversieve hulpmiddelen, straftechnieken te gebruiken en zouden ze altijd een harnas aanbevelen. Je kunt je hond trainen om alles te doen zonder angst en straf. Als je trainer weet wat straf met het lichaam van een hond doet, dan weten ze dat hij nooit pijn moet gebruiken.

Harnassen ontmoedigen trekken en stellen u in staat om te voorkomen dat uw hond op vreemden springt zonder u zorgen te hoeven maken over verstikking. Honden op harnassen lopen ook minder snel per ongeluk in de riem verstrikt. Als u een harnas gebruikt bij een jonge, opgroeiende hond, raadt Nelson aan om de pasvorm regelmatig te controleren om er zeker van te zijn dat uw puppy het niet is ontgroeid. Dit is echter geen probleem met ALLE harnassen, het was een probleem met het type harnas, de pasvorm van het harnas en hoe ze het harnas gebruikten, de hond aantrokken tijdens wandelingen, wat bijdroeg aan de irritatie die het harnas veroorzaakte.

Het is veilig om aan te nemen dat de druk op het harnas van een geleidehond anders zal zijn dan op een gemiddelde hond, zelfs als het ontwerp in principe hetzelfde is. Slapen in een harnas is potentieel riskant omdat het ergens op vast kan komen te zitten (zoals de kist van de hond) en een verstikkingsgevaar kan worden, voegt Nelson eraan toe. No-pull harnassen zijn ontworpen om de hond te ontmoedigen om door te trekken door een riem over de borst van de hond aan te spannen. Schaede merkt op dat een harnas per definitie het trekken niet vermindert, tenzij het specifiek is ontworpen om het probleem aan te pakken.

Als zou worden bewezen dat deze harnassen de natuurlijke gang van de hond veranderen en hun gewrichten verpesten, zouden ze zeker niet worden gebruikt voor deze actieve werkhonden. En als je het harnas uitdoet, zou je geen inkepingen moeten zien in de vacht waar het harnas zat, zegt Schaede. Dit komt omdat harnassen met voorclip te veel druk kunnen uitoefenen op het keelgebied wanneer de hond aan de riem trekt, zegt Nelson. Als een harnas niet goed past en een hond hard aan zijn riem trekt, is er enige kans op een borstblessure, zegt dr.

Net als de Easy Walk zit het sensorharnas over de schouderbladen van de hond, wat beweging kan belemmeren. Als er iets gebeurt, kan uw hond niet uit zijn halsband glijden zonder ook uit zijn harnas te hoeven glippen. Als uw hond veel trekt en u zich zorgen maakt over een blessure aan de nek, dan is een harnas voor trainingsdoeleinden misschien de beste optie voor uw huisdier. .

Leave a Comment

All fileds with * are required